Печена агнешка плешка с булгур

Дата: 08.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
5 скилидки чесън
1 стрък розмарин
краве масло за намазване
сол и черен пипер на вкус
150 мл бяло вино
за булгура:
300 г булгур (с варене)
1/4 ч. л. сухо чили
1 ч. л. кимион
2 ч. л. сминдух
3 скилидки чесън
2 глави лук
1 с. л. доматен концентрат
400 г домати на кубчета (от консерва)
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печена агнешка плешка с булгурАгнешкото се шпикова с розмарина и нарязания чесън.
2
Печена агнешка плешка с булгур 2Намазва се обилно с масло, овкусява се със сол и черен пипер и се готви около 2 часа и половина в загрята на 160 градуса фурна. Времето за готвене зависи от големината на парчето месо.
3
Печена агнешка плешка с булгур 3Лукът и чесънът се режат наситно. В зехтина първо се запържва лукът, докато омекне и след това се слага и чесънът.
4
Печена агнешка плешка с булгур 4Прибавят се сминдухът, кимионът и чилито, и също се запържват за кратко.

5
Печена агнешка плешка с булгур 5Наливат се около 500 мл вода, сипват се доматите, булгурът и доматеният концентрат, и се готви, докато булгурът набъбне. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Печена агнешка плешка с булгур 6Тавата се деглазира с бяло вино и се оставя на огъня, докато сосът леко се сгъсти. Дърпа се от огъня и по желание се добавя кубче масло. Агнешкото се сервира с булгура и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


367 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта