Печена чимичанга с пилешко

Ефектно и много вкусно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 17.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
120 г сирене „Чедър”
80 г заквасена сметана
50 г краве масло
30 г люти чушки „Халапеньо” (от буркан)
50 мл олио
4 бр. пшенични тортили
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 домат (обелен)
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. пушен червен пипер
чили на прах, сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
200 г заквасена сметана
30 г люти чушки „Халапеньо” (от буркан)
1 авокадо
1–2 домата
1/2 лайм
1/2 връзка пресен кориандър
1/2 връзка пресен лук
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печена чимичанга с пилешко
Пилешкото се реже на тънки парчета и се запържва в сгорещеното олио, заедно с наситнените лук и чесън.
2
Печена чимичанга с пилешко 2
Прибавят се нарязаният на кубчета домат и наситнените люти чушки. Овкусява се с кимион, пушен пипер, чили на прах, сол и черен пипер, и след 1–2 минути се дърпа от огъня.
3
Печена чимичанга с пилешко 3
Готовата плънка се разбърква с настърганото сирене „Чедър” и със заквасената сметана.
4
Печена чимичанга с пилешко 4
Тортилите се мажат с разтопено масло.
5
Печена чимичанга с пилешко 5
В средата на всяка се слага от плънката и се затварят като пакети.
6
Печена чимичанга с пилешко 6
Подреждат се в тава с незалепващо покритие. Намазват се и отгоре с масло. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 15 минути.
7
Печена чимичанга с пилешко 7
Авокадото се намачква и се овкусява с чесъна, сол и сок от лайм. Доматите се режат на кубчета и се разбъркват с наситнените лук, кориандър и люти чушки. Овкусяват се със сол и черен пипер.
8
Печена чимичанга с пилешко 8
Всяка порция чимичанга се поднася с авокадо, домати, заквасена сметана и по желание – с настъргано сирене „Чедър”.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2021
Напълно отговаря на описанието. Ефектно и много вкусно.
5.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2019
Много вкусно а и лесно за приготвяне мексиканско ястие.
4.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2019
вкусно, но не бива да се хапва горещо! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2017
Чудничко, само дето гарнитурките поокрупних :)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2016
Наистина е страхотно! Ние го приготвихме в италиански хлебчета за пиадина и стана хрупкаво и със златен загар, точно както Лора си мечтаеше :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: