Печена маруля със синьо сирене и бекон

Дата: 12.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. бейби марули (сорт „Ромейн“)
6 лентички пушен бекон
120 г синьо сирене
50 г печени лешници
40 мл зехтин (+ за намазване)
20 мл тъмен балсамов оцет
20 мл сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печена маруля със синьо сирене и беконБеконът се запича в грил тиган до златисто, изважда се и се нарязва наситно.
2
Печена маруля със синьо сирене и бекон 2Марулите се почистват и се режат надве по дължина, мажат се със зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер и се готвят от двете страни за кратко в сгорещен грил тиган.
3
Печена маруля със синьо сирене и бекон 3Зехтинът се смесва с балсамовия оцет, соса „Уорчестър“, сол и черен пипер на вкус.
4
Печена маруля със синьо сирене и бекон 4Лешниците се накълцват, а сиренето се натрошава.
5
Печена маруля със синьо сирене и бекон 5Марулите се разпределят в чинии за сервиране, поливат се с дресинга, поръсват се с бекон, лешници и синьо сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2016
Страхотно предястие или леко ястие! Използвах хамон и кедрови ядки, получи се великолепно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта