Печена палачинкова торта

Дата: 22.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
4 ч. ч. брашно
4 яйца
3 1/4 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сол
прясно мляко за разреждане на тестото
краве масло за намазване на тавата
за млечната смес:
220 г заквасена сметана
1 ч. ч. кефир
100 г краве масло
за гарниране:
мед на вкус

Начин на приготвяне:
1
Печена палачинкова торта
Брашното се смесва със солта. Млякото и яйцата също се смесват и се добавят към брашното. Бърка се докато се получи хомогенна смес. Ако искате тортата да е по-сладка от предвиденото, добавете захар на вкус.

 


2
Печена палачинкова торта 2
Заквасената сметана се разбърква с кефира, прибавя се маслото, което предварително се разтопява. Разбива се до хомогенизиране.

 


3
Печена палачинкова торта 3
Двете смеси се оставят в хладилник за 1–2 часа, а най-добре за една нощ. Когато яйчената смес се извади, се добавя малко мляко, да се получи гъстота на тесто за палачинки.

 


4
Печена палачинкова торта 4
Разглобяема форма за кекс с диаметър 26 см се загрява във фурна, включена на  250 градуса, на грил програма. След това се намазва с масло и се сипва от тестото, така че да се получи пласт с дебелината на палачинка. Пече се за 3–4 минути.

 


5
Печена палачинкова торта 5
Изважда се формата и се размазва с лъжица от млечната смес. Така се изпичат и намазват и останалите палачинки, като се слагат една върху друга. Тортата се завършва с палачинка.

 


6
Печена палачинкова торта 6
След това се нарязва и се сервира с мед.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Да, замени заквасената сметана с прясна, пък после ще кажеш какво се е получило. Кефирът можеш да замениш с кисело мляко, разбъркано с газирана вода, но вкусът няма да е същия. Имай предвид, Таня, че не на всички продукти има алтернатива. Освен това, когато започнат да се заменят повечето продукти, рецептата става друга. Там където има възможност, в предаването се споменава какви са възможностите.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Нищо лично,ама,хора,не забравяйте че все пак ви гледат и в други страни!"Заквасена сметана"?! Имам на разположение тук 3 вида-сметана за разбиване,сметана за готвене и прясна сметана.Ако може да ми кажете може ли да ползвам прясна сметана,защото нямам идея дали е същата като заквасената.Второ-кефирът с какво може да се замени?Предполагам,че въпросите ми звучат тъпанарски за някои,но...все пак-вие имате желание,ние също! :)Поздрав сърдечен-проблемният кулинар
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


349 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта