Печена пуйка над зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2004
Печена пуйка над зеле
 
Необходими продукти:
1 пуйка (3 кг)
100 г сланина
2 кг кисело зеле
3-4 ч. л. червен пипер
3-4 дафинови листа
1 глава лук
300-400 г ориз
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Печена пуйка над зеле
Лукът се нарязва наситно, запържва се за 1-2 минути и към него последователно се добавят оризът, предварително сварените и нарязани надребно вътрешности, солта и черният пипер. Долива се бульонът, в който са врели воденичките, и се запържва, докато оризът поеме водата.
2
Печена пуйка над зеле 2
Нарязаната на дребни парчета сланина се поставя в сгорещен тиган и се разтопява до получаване на пръжки. Киселото зеле се нарязва на ивици, задушава се в тенджера с малко мазнина и се подправя с червен пипер. Разбърква се, добавят се сухите дафинови листа и приготвените от сланината пръжки и всичко се слага в подходяща тава.
3
Печена пуйка над зеле 3
Пуйката се натрива отвътре много добре със сол и черен пипер, пълни се с готовата плънка, зашива се и се поставя в тавата върху зелето. Отгоре се покрива с ивици сланина и зелеви листа и се налива вода, така че почти да покрива зелето. Тавата се покрива с фолио и пуйката се пече около 3 1/2 часа в умерена фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2016
Бях забравила да кача снимката! Стна за страхотна за първи път правя такова ястие! И ще правя за следващите празници!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2015
Сложиха да се пече след няколко часа ще видим резултата!
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2015
Направих печена пуйка за деня на благодарността, стана много добре,но не сложих кисело зеле,още е рано за него. Аз я пекох на 110 гр цялата нощ.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: