Печена шунка с кисело зеле и кнедли

Поднесена с плътен, ароматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг шунка
100 г заквасена сметана
200 мл тъмна бира
1 с. л. горчица
1 с. л. мед
1 щипка карамфил

за зелето:
500 г кисело зеле
30 г мас
200 мл зелев сок
1 глава лук
1 ч. л. захар
1 ч. л. ким

за кнедлите:
800 г картофи
100 г брашно
50 г грис от твърда пшеница (семолина)
50 г царевично брашно
1 яйце
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Печена шунка с кисело зеле и кнедли
Медът се разбърква с горчицата и карамфила.
2
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 2
Шунката се намазва със сместа.
3
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 3
Пече се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), докато се глазира – около 30 минути.
4
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 4
В тавата от печенето се налива бирата и се оставя да се редуцира.
5
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 5
След това съдът се дърпа от огъня и се добавя сметаната.
6
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 6
Разбърква се и полученият сос се прецежда.
7
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 7
Зелето се нарязва натънко, а лукът – на полумесеци.
8
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 8
Лукът се запържва в маста.
9
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 9
Добавят се зелето и зелевият сок.
10
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 10
Овкусява се с кима и захарта и се готви на слаб огън, до готовност.
11
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 11
Картофите се сваряват, обелват се и се настъргват.
12
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 12
Добавят се царевичното брашно, яйцето и солта.
13
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 13
Замесва се тесто, към което малко по малко се прибавят грисът и брашното.
14
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 14
Бърка се до получаване на еднородна смес, от която се оформят 4 фитила.
15
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 15
Варят се 15–20 минути във вода, на тих огън.
16
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 16
След това готовите кнедли се режат на шайби.
17
Печена шунка с кисело зеле и кнедли 17
Месото се сервира, залято със сос, гарнирано с кнедли и зеле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: