Печена скумрия в пресен доматен сос

Дата: 18.07.2002
Източник: Бон Апети
Печена скумрия в пресен доматен сос
 
Необходими продукти:
2 скумрии
1 ч. л. балсамов оцет
3 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
4 домата
сол
черен пипер
олио за намазване
1 лимон
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Печена скумрия в пресен доматен сосРибата се разполовява, овкусява се със сол, лимонов сок и черен пипер и се оставя да отлежи минимум 30 минути.
2
Печена скумрия в пресен доматен сос 2Доматите за соса се настъргват, чесънът се нарязва надребно, прибавят се сол, оцет, зехтин и накъсан босилек и хубаво се разбърква.
3
Печена скумрия в пресен доматен сос 3Рибата се залива с малко олио и се изпича на скара по 4-5 минути от всяка страна. Поставя се в порционна чиния, гарнира се със соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2013
Аз направих соса с цели белени домати (консерва), като ги пасирах. Стана много вкусно. И добавих 4 скилидки чесън - двете ми се сториха малко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта