Печена тиква с карамел и ябълки

Дата: 05.01.2015
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Печена тиква с карамел и ябълки
 
Необходими продукти:
2000 г тиква
120 г краве масло
канела на вкус
70 г стафиди
коняк за накисване на стафидите
1 ябълка
100 г кафява захар
 

Начин на приготвяне:
1
Печена тиква с карамел и ябълкиВечерта преди да правите тази рецепта сложете стафидите да се накиснат в коняка. Оставете ги да престоят до сутринта. Тиквата се почиства, нарязва се на парчета, поръсва се с канела и се намазва с 50 г масло.
2
Печена тиква с карамел и ябълки 2После се изпича до готовност.
3
Печена тиква с карамел и ябълки 3Докато тиквата се пече, почистете ябълката и я нарежете на малки кубчета.
4
Печена тиква с карамел и ябълки 4В касерола сложете останалото масло (70 г) и щом се разтопи, прибавете кафявата захар.
5
Печена тиква с карамел и ябълки 5Щом захарта се карамелизира, добавете кубчетата ябълка и разбърквайте сместа, като разклащате касеролата .
6
Печена тиква с карамел и ябълки 6След това изсипете накиснатите стафиди и коняка в касеролата и фламбирайте сместа.
7
Печена тиква с карамел и ябълки 7Щом огънят изгасне, изсипете карамелизираната смес върху парчетата тиква. Да ви е сладко.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2015
Аз си сложих и орехчета и канела...божествено ☺
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2015
Може и орехи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта