Печена тиква с карамел и ябълки

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 05.01.2015
Печена тиква с карамел и ябълки
 
Необходими продукти:
2000 г тиква
120 г краве масло
канела на вкус
70 г стафиди
коняк за накисване на стафидите
1 ябълка
100 г кафява захар


Начин на приготвяне:
1
Печена тиква с карамел и ябълки
Вечерта преди да правите тази рецепта сложете стафидите да се накиснат в коняка. Оставете ги да престоят до сутринта. Тиквата се почиства, нарязва се на парчета, поръсва се с канела и се намазва с 50 г масло.
2
Печена тиква с карамел и ябълки 2
После се изпича до готовност.
3
Печена тиква с карамел и ябълки 3
Докато тиквата се пече, почистете ябълката и я нарежете на малки кубчета.
4
Печена тиква с карамел и ябълки 4
В касерола сложете останалото масло (70 г) и щом се разтопи, прибавете кафявата захар.
5
Печена тиква с карамел и ябълки 5
Щом захарта се карамелизира, добавете кубчетата ябълка и разбърквайте сместа, като разклащате касеролата .
6
Печена тиква с карамел и ябълки 6
След това изсипете накиснатите стафиди и коняка в касеролата и фламбирайте сместа.
7
Печена тиква с карамел и ябълки 7
Щом огънят изгасне, изсипете карамелизираната смес върху парчетата тиква. Да ви е сладко.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2019
Прекрасно е, с мирис на есен.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2015
Аз си сложих и орехчета и канела...божествено ☺
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2015
Може и орехи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: