Печена тиква със заливка по велинградски

Дата: 07.11.2008
Източник: Бон Апети
Печена тиква със заливка по велинградски
 
Необходими продукти:
500 г тиква
200 г захар
300 мл прясно мляко
3 яйца
1 капсула ванилова есенция
канела за поръсване
масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Печена тиква със заливка по велинградскиТиквата се сварява, нарязва се на кубчета и се поставя в намаслена тава.
2
Печена тиква със заливка по велинградски 2Яйцата се разбиват със захарта и ванилията.
3
Печена тиква със заливка по велинградски 3Добавят се прясното мляко и канелата.
4
Печена тиква със заливка по велинградски 4Получената смес се прецежда през гевгир върху тиквата и се пече 30 минути във фурна на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2015
Чудесна рецепта! С някои промени като сложих съвсем малко ванилия, за да се запази основно вкуса на тиквата. Също така сложих половин доза захар+2 с.л. сироп от Агава, предполагам че може да се направи и изцяло без захар. Допълнително прибавих сусам в заливката и се получи много добре! Поздрави
1.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
чудна бабина рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта