Печена ябълка по тракийски

Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2003
Печена ябълка по тракийски
 
Необходими продукти:
5 ябълки
1 ч. ч. захар
1/2 - 1 ч. л. канела
50-100 г краве масло
смлени орехови ядки за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Печена ябълка по тракийски
Ябълките внимателно се издълбават и семките се отстраняват, така че в средата да се получи равномерен отвор. Една от ябълките се обелва и се нарязва на малки кубчета, с които се запушва едната страна на всяка от останалите почистени ябълки.
2
Печена ябълка по тракийски 2
Захарта и канелата се слагат в купичка и се разбъркват. Ябълките се пълнят със сместа, след което се подреждат в малка тава и върху всяка се слага по парченце масло.
3
Печена ябълка по тракийски 3
В тавата се наливат 1-2 пръста вода и се покрива с фолио. Ябълките се пекат в умерена фурна около 30 минути при температура 180 градуса. Поднасят се поръсени с ореховите ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: