Печени картофи, пълнени със зеленчуци

Дата: 16.02.2016
ТИТЛА: Помощник готвач
Печени картофи, пълнени със зеленчуци Печени картофи, пълнени със зеленчуци Печени картофи, пълнени със зеленчуци Печени картофи, пълнени със зеленчуци Печени картофи, пълнени със зеленчуци
 
Необходими продукти:
6 средно големи картофа
1 голяма печена червена чушка (или 2 по-малки)
1 варена царевица (или 1 малка консерва)
120 г жълто сирене (настъргано)
2 с. л. пресен босилек (нарязан)
1 с. л. пресен магданоз (нарязан)
1 ч. л. пресен риган (нарязан)
6 яйца
зехтин, сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват добре, надупчват се с вилица на 4-5 места и се подреждат в тава, върху алуминиево фолио.
2
Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 1 час или до готовност.
3
Охлаждат се и се разполовяват по широчина.
4
Сърцевината им се издълбава с лъжичка, като отстрани се оставят по 5-6 мм.
5
Издълбаната част на картофите се слага в купа.
6
Добавят се нарязаните печени чушки, царевичните зърна, по-голямата част от настърганото сирене, разбитите яйца, пресните подправки, сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Разбърква се добре.
7
Издълбаните картофи се подреждат в тава върху хартия за печене и се посоляват. Пълнят се със сместа, поръсват се с малко зехтин и с останалото настъргано сирене.
8
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса (с вентилатор) за 10-15 минути, докато сиренето започне да се топи и стане златисто. Сервират се топли.

Съвет: Може да ползвате сирене „Грюер“, сирене „Ементал“, сирене „Чедър“ или комбинация от няколко различни вида сирена.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2016
Изненадах семейството.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


282 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта