Печени картофи с гъби и кисело мляко

Дата: 03.08.2012
Източник: Бон Апети
Печени картофи с гъби и кисело мляко
 
Необходими продукти:
4 големи картофа
250 г дребни печурки
2 глави шалот
2 скилидки чесън
1/3 връзка магданоз
1 ч. ч. цедено кисело мляко
80 г сирене „Пекорино”
4 с. л. зехтин
3 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печени картофи с гъби и кисело мляко
Картофите се измиват и се увиват в алуминиево фолио. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час и 30 минути.

 


2
Печени картофи с гъби и кисело мляко 2
Гъбите, чесънът и шалотът се нарязват наситно и се запържват в загретия зехтин. След около 5 минути се добавя наситненият магданоз и се овкусява със сол и черен пипер. Съдът се сваля от котлона.

 


3
Печени картофи с гъби и кисело мляко 3
В изпечените картофи се прави разрез и се слага от настърганото сирене „Пекорино” и от гъбената смес.

 


4
Печени картофи с гъби и кисело мляко 4
Отгоре се слагат по 1–2 лъжици цедено мляко и се поръсва с нарязан наситно пресен лук.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта