Печени картофи с хрупкави трохи

Дата: 10.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 еднакви по големина картофа (среден размер)
60 мл зехтин „Екстра върджин“
2 филии бял хляб
2 с. л. дижонска горчица
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печени картофи с хрупкави трохиКартофите се обелват и във всеки се правят напречни прорези през 3–4 мм, но не до края.
2
Печени картофи с хрупкави трохи 2Слагат се в застлана с хартия за печене тава, посоляват се, поръсват се с 30 мл зехтин и се пекат около 1 час и 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
3
Печени картофи с хрупкави трохи 3Хлябът се смила в блендер и се смесва с останалия зехтин и сол на вкус.
4
Печени картофи с хрупкави трохи 4Картофите се изваждат от фурната и се намазват с горчицата.
5
Печени картофи с хрупкави трохи 5Поръсват се с трохите и се пекат още 10 минути, докато се зачервят.
6
Печени картофи с хрупкави трохи 6Сервират се с гарнитура по желание – мариновано цвекло, туршия, запечен лук и др.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2016
Много вкусно, но трябва да внимавате, колко време печете картофите. Зависи много от сорта им.
7.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2015
Страхотни!
6.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2015
И на мен ми се получиха много добре.
5.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2015
Харесаха ми! Като изстинат определено са по-вкусни !
4.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2015
супер :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта