Печени картофи с пармезан и прошуто

Дата: 05.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг стари картофи
80 г прошуто крудо
80 г краве масло (+ за намазване)
60 г сирене „Пармезан“
4 стръка мащерка
1 скилидка чесън
1 ч. л. лимонов пипер
сол на вкус
див лук за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Печени картофи с пармезан и прошуто Картофите се режат на тънки шайби с помощта на ренде тип „Мандолина“. Бланшират се в кипяща подсолена вода и се изваждат – трябва да останат леко твърди.
2
Печени картофи с пармезан и прошуто  2Пармезанът се настъргва, а чесънът, мащерката и прошутото се накълцват.
3
Печени картофи с пармезан и прошуто  3Топлите картофи се разбъркват добре с лимоновия пипер, сол, маслото, пармезана, прошутото, чесъна и мащерката.
4
Печени картофи с пармезан и прошуто  4Подреждат се в дупките на форма за мъфини, които предварително са богато намазани с масло.
5
Печени картофи с пармезан и прошуто  5Пекат се 35 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Поднасят се, поръсени с наситнен див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2016
Пробвах без прошуто и стана много вкусно.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2016
Стават вкусни, но аз бих сложила повече картофи и пармезан, просто в къщи сме почитатели на месото и обичаме по-месни ястия, иначе става много вкусно и мащерката придава уникален аромат
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2016
Ще пробвам тази рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта