Печени картофи с плънка от кисело зеле

Ароматно предястие или гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 картофа (стари, еднакви по големина)
500 г кисело зеле
2 стръка праз лук
1 с. л. горчица
1 щипка чили
60 мл зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени картофи с плънка от кисело зеле
Картофите се слагат в тава, намазват се със зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около час и половина.
2
Печени картофи с плънка от кисело зеле 2
След това (без да се белят) се издълбават като лодки.
3
Печени картофи с плънка от кисело зеле 3
Издълбаната част се намачква.
4
Печени картофи с плънка от кисело зеле 4
Зелето се реже наситно.
5
Печени картофи с плънка от кисело зеле 5
Празът се нарязва на шайби с дебелина 1 см и се запържва в сгорещения зехтин.
6
Печени картофи с плънка от кисело зеле 6
Когато празът омекне, се добавя зелето и се пържи, докато и то омекне. Сипват се чилито и горчицата и се подправя с черен пипер.
7
Печени картофи с плънка от кисело зеле 7
Слагат се половината от намачканите картофи, съдът се дърпа от огъня и плънката се разбърква добре.
8
Печени картофи с плънка от кисело зеле 8
С тази смес се пълнят картофите.
9
Печени картофи с плънка от кисело зеле 9
Пекат се около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна и се поднасят.



Съвет:
Останалата част от намачканите картофи може да използвате за друго ястие – супа, салата или да ги поднесете, запечени със зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2022
Интересна рецепта, ще я пробвам!
8.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2021
Много вкусно. Препоръчвам. Ястието има сладко-кисел вкус, поради сладостта на картофите и кисел от зелето.
7.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2016
страхотни картофи!!!! няма такива!!
6.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2016
много бързи и вкусни, чудесна рецепта
5.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2015
Много добре приети от семейството.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: