Печени картофи с яйца и кашкавал

Дата: 01.08.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 големи стари картофа (еднакви по големина)
100 г кашкавал
4 стръка пресен лук
2 с. л. крем сирене
12 яйца (размер M)
1 ч. л. чубрица
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 краставица
300 г цедено кисело мляко (3,6%)
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печени картофи с яйца и кашкавалКартофите се измиват много добре, поливат се с олиото, подправят се със сол и черен пипер и се пекат 1 час и 30 минути на 180 градуса.
2
Печени картофи с яйца и кашкавал 2Охлаждат се, режат се наполовина по дължина и се издълбават.
3
Печени картофи с яйца и кашкавал 3Наситненият лук се смесва с крем сиренето, сол и черен пипер на вкус, чубрицата и вътрешността на картофите.
4
Печени картофи с яйца и кашкавал 4Издълбаните половинки се пълнят със сместа.
5
Печени картофи с яйца и кашкавал 5Върху всяка се чуква по едно яйце и се поръсват с настъргания кашкавал.
6
Печени картофи с яйца и кашкавал 6Пекат се около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
7
Печени картофи с яйца и кашкавал 7Сосът се приготвя като обелената краставица се пасира, смесва се със стрития на паста чесън, цеденото кисело мляко, солта и зехтина.
8
Печени картофи с яйца и кашкавал 8Картофите се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2015
Станаха много вкусни! Следващия път обаче ще измисля начин да не се опитвам да сложа цялото яйце отгоре, защото сега белтъците се разтекоха в тавата.
3.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2015
Любима рецепта! Тук са в комбинация с пилешки гърди със сос от маскарпоне
2.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2014
Много добра рецепта вкусна ,лесна за приготвяне и икономична. Цялото семейство я харесаха , получи се страхотна вечеря с добавка гръцка салата (домати краставици зелена чушка червен лук зехтин с риган и целта сирене за десерт пъпеш с мед )
1.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2014
станаха невероятно вкусни. заслужават си. аз ги направих с пресни картофи, направо се ядат с кората.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


306 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта