Печени кюфтета от кисело зеле

Киселото зеле може да придаде неповторим вкус дори на кюфтетата. Ето как ние ги направихме с хрупкава коричка и с аромат на хвойна
Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2014
Печени кюфтета от кисело зеле
 
Необходими продукти:
500 г кисело зеле
600 г стари картофи
1/2 голяма глава лук
1 с. л. горчица
1 ч. л. хвойна
180 г крем сирене
3 с. л. брашно
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
3 яйца
4 филии бял хляб
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Печени кюфтета от кисело зеле

Картофите се готвят на пара до готовност, цели и необелени. После се охлаждат, обелват се и се намачват.

 


2
Печени кюфтета от кисело зеле 2

Киселото зеле се нарязва на тънки ивички и се запържва в 1 с. л. сгорещен зехтин за около 15 минути. Целта е да се изпари част от излишната влага. След това се охлажда леко. Лукът се нарязва наситно.

 


3
Печени кюфтета от кисело зеле 3

Картофите се слагат в купа и към тях се прибавят  сол, черен пипер, счуканата в хаванче хвойна, лукът, зелето, крем сиренето, горчицата, брашното.

 


4
Печени кюфтета от кисело зеле 4

От сместа се оформят големи кюфтета. Овалват се в брашно, след това се потапят в разбитите яйца, а накрая се овалват в хлебните трохи.

 


5
Печени кюфтета от кисело зеле 5

Поставят се в тава с пергаментова хартия на дъното. Поливат се с останалия зехтин.

 


6
Печени кюфтета от кисело зеле 6

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2016
Рецептата отнема повече време от описаното. Само да свариш картофите на пара, отнема около час. Хлебните трохи ги направих в кухненския робот. Зелето другия път също бих го пуснала, за да се смила на ситно. Иначе кюфтетата станаха хрупкави и вкусни :)
16.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2014
Страхотна рецепта.
15.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Пропуснах хвойната, но и без нея станаха много вкусни. Харесва ми, че не се пържат, а коричката наистина е хрупкава.
14.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Много интересно съчетание на вкусове! Тъй като реших да я приготвя за един обяд, а нямах крема сирене и хвойна направих следните корекции: - внесто крема сирене - топено сирене, нарязано на малки парченца, което се затопля от сгрятото зеле - вместо хвойна - червен пипер, черен пипер и копър За да се споят продуктите използвах едно яйце, тъй като топеното сирене няма качествата на крема сиренето, но пък е по-неутрално на вкус и не са много солени :)
13.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Станаха изключително вкусни :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: