Печени кюфтета с бекон и моцарела

Дата: 14.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
400 г бекон на лентички (24 бр. ленти)
300 г кайма от свински гърди
300 г кайма от телешки врат
125 г сирене „Моцарела“
1 глава лук
1 филия бял хляб
1 яйце
2 ч. л. риган
кората от 1 лимон
зехтин за намазване
сол на вкус
за соса:
300 г цедено кисело мляко
1 връзка репички
1 скилидка чесън
3 стръка копър
2 с. л. лимонов сок
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печени кюфтета с бекон и моцарелаДвата вида кайма се смесва с яйцето, ригана, настъргания лук, накиснатия във вода и отцеден хляб, настърганата лимонова кора и сол на вкус.
2
Печени кюфтета с бекон и моцарела 2Моцарелата се реже на кубчета.
3
Печени кюфтета с бекон и моцарела 3От каймата се оформят 12 кюфтета, които се пълнят с моцарела и се затварят добре, за да не изтече сиренето по време на печене.
4
Печени кюфтета с бекон и моцарела 4Кюфтетата се увиват с по две лентички бекон.
5
Печени кюфтета с бекон и моцарела 5Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се поливат с малко зехтин. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 18 минути.
6
Печени кюфтета с бекон и моцарела 6Репичките се почистват и се режат на малки кубчета.
7
Печени кюфтета с бекон и моцарела 7Копърът се наситнява, а чесънът се намачква на паста.
8
Печени кюфтета с бекон и моцарела 8Цеденото кисело мляко се разбърква с репичките, чесъна, копъра, лимоновия сок и сол на вкус.
9
Печени кюфтета с бекон и моцарела 9Кюфтенцата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2016
Станаха много вкусни.Нещо различно от традиционните кюфтета
2.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2016
Много вкусни. И сосът стана трепач.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2016
Нещо различно и много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта