Печени пълнени картофи

Можете да ги приготвите вместо мусака - сосът и сиренето са големи предимства в тяхна полза
Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 стари големи картофа
600 г кайма смес
2 стръка праз лук
2 големи моркова
1 ч. л. риган
1 с. л. сос „Уорчестър“
400 г доматен сос от консерва
1 ч. л. захар
150 г сирене „Чедър“
3 с. л. олио
сол на вкус

за соса:
250 мл животинска сметана
1 ч. л. пушен червен пипер
6 печени консервирани без оцет червени чушки
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени пълнени картофи
Картофите се измиват много добре с четка. След това се сваряват в подсолена вода, като се оставят леко твърди в средата. Важно е да не са преварени. Поливат се с ледено студена вода, за да се спре процесът на готвене. Празът се наситнява, а морковите се настъргват на едро ренде.
2
Печени пълнени картофи 2
Зеленчуците се запържват в нагорещеното олио. Овкусяват се с ригана.
3
Печени пълнени картофи 3
Слага се каймата и се бърка енергично, за да няма едри бучки. Щом започне да се пържи, се налива сосът „Уорчестър“. Прибавят се доматите, захарта и солта и се оставя на котлона, докато се сгъсти.
4
Печени пълнени картофи 4
Картофите се режат надве по дължина и се издълбават. Сърцевината се слага при плънката.
5
Печени пълнени картофи 5
Картофите се пълнят, поставят се в тава, поръсват се с настъргано сирене „Чедър“ и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 50 минути.
6
Печени пълнени картофи 6
Чушките се пюрират и се загряват в касерола за около 5 минути, за да се изпари част от течността. Прибавят се пиперът и сметаната, посолява се и се оставя на котлона да се сгъсти. Готовите картофи се поднасят със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2016
Много вкусно станаха
5.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2014
Зная ги като Картофени цървули. Бързо, лесно, вкусно! Добър апетит!
4.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2014
лесно и вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2014
По този начин правя и пълнени патладжани,като издълбаните патладжани ги запичамна180 гр за 10 мин и след това ги пълня.Сервирам ги с кисело мляко.
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Това са вкусни картофки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: