Печени патладжани по мексикански

Дата: 16.10.2001
Източник: Бон Апети
Печени патладжани по мексикански
 
Необходими продукти:
4 патладжана
магданоз
5 с. л. олио
1 ч. л. риган
4 домата
1 ч. л. кимион
3 скилидки чесън
2 зелени чушки
1 глава лук
100 г кашкавал
 

Начин на приготвяне:
1
Печени патладжани по мексиканскиПатладжанът се нарязва на колелца, осолява се и се оставя за около 60 минути, за да се отцеди от горчивия сок. След това парчетата се подреждат в намаслена йенска тенджера.
2
Печени патладжани по мексикански 2Чушките се нарязват на малки парчета, чесънът се счуква. Лукът се нарязва наситно и се запържва в олиото за минута.
3
Печени патладжани по мексикански 3При запържения лук се прибавят чушките и счуканият чесън. Подправя се с кимион, магданоз и риган.
4
Печени патладжани по мексикански 4Поставят се нарязаните на кубчета домати. Задушава се 10 минути. Патладжаните се поръсват с кашкавал и се заливат със соса. Ястието се пече 45 минути в загрята фурна при температура 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта