Печени пилешки бутчета по провансалски

Дата: 05.02.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
2 червени камби
2 жълти камби
2 глави червен лук
3 скилидки чесън
200 г домати на кубчета от консерва
200 г маслини „Каламата”
200 мл пилешки бульон
1/2 ч. ч. бяло вино „Шардоне”
80 мл зехтин „Екстра върджин”
3 с. л. балсамов оцет
4 стръка мащерка
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печени пилешки бутчета по провансалски
Пилешките бутчета се разрязват надве, като капачетата на долните се отстраняват. Запържват се до златисто в 20 мл от зехтина. Деглазира се с виното и заедно с течността се прехвърлят в тава.

 


2
Печени пилешки бутчета по провансалски 2
Камбите се нарязват на дебели ивички, червеният лук на лодки, чесънът наедро, а от маслините се отстраняват костилките.

 


3
Печени пилешки бутчета по провансалски 3
В останалия зехтин се запържват камбите, към тях се прибавят лукът и чесънът, докато леко омекнат.

 


4
Печени пилешки бутчета по провансалски 4
Сипва се балсамовият оцет и зеленчуците се прехвърлят в тавата при пилешкото месо. Слагат се маслините. Налива се бульонът, слагат се клонките мащерка, добавят се доматите от консерва и се овкусява със сол и черен пипер. Ястието се пече в загрята на 220 градуса фурна, без вентилатор, за около 40 минути. Изважда се и се поръсва с наситнения магданоз.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта