Печени пилешки бутчета по провансалски

Ястие с много зеленчуци, много аромати и много цветове
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
2 червени камби
2 жълти камби
2 глави червен лук
3 скилидки чесън
200 г домати на кубчета от консерва
200 г маслини „Каламата”
200 мл пилешки бульон
1/2 ч. ч. бяло вино „Шардоне”
80 мл зехтин „Екстра върджин”
3 с. л. балсамов оцет
4 стръка мащерка
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Печени пилешки бутчета по провансалски

Пилешките бутчета се разрязват надве, като капачетата на долните се отстраняват. Запържват се до златисто в 20 мл от зехтина. Деглазира се с виното и заедно с течността се прехвърлят в тава.

 


2
Печени пилешки бутчета по провансалски 2

Камбите се нарязват на дебели ивички, червеният лук на лодки, чесънът наедро, а от маслините се отстраняват костилките.

 


3
Печени пилешки бутчета по провансалски 3

В останалия зехтин се запържват камбите, към тях се прибавят лукът и чесънът, докато леко омекнат.

 


4
Печени пилешки бутчета по провансалски 4

Сипва се балсамовият оцет и зеленчуците се прехвърлят в тавата при пилешкото месо. Слагат се маслините. Налива се бульонът, слагат се клонките мащерка, добавят се доматите от консерва и се овкусява със сол и черен пипер. Ястието се пече в загрята на 220 градуса фурна, без вентилатор, за около 40 минути. Изважда се и се поръсва с наситнения магданоз.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: