Печени постни зелеви сарми

Дата: 24.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 стръка праз
3 скилидки чесън
1 глава кисело зеле (24 листа)
50 г глава целина
200 г бисерен ориз
1 с.л червен пипер
1 с.л. сух джоджен
1 с.л. доматен концентрат
150 мл олио
200 мл зелев сок
300 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печени постни зелеви сармиПразът, целината и чесънът се нарязват наситно. Оризът се измива. В съд с дебело дъно се загряват 50 мл олио и в него се запържват зеленчуците.
2
Печени постни зелеви сарми 2Сипва се оризът и се разбърква. Пържи се, докато оризът стане стъклен. Добавя се доматената паста и се разбърква. Накрая се подправя с джоджена и червения пипер.
3
Печени постни зелеви сарми 3Налива се зеленчуковият бульон. Щом течноста се абсорбира, се дърпа от огъня. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Печени постни зелеви сарми 4Завиват се малки сарми, които се подреждат в тава и се заливат със зелев сок и останалото олио.
5
Печени постни зелеви сарми 5Пекат се покрити с алуминиево фолио за 1 час на 180 градуса фурна.
6
Печени постни зелеви сарми 6След това се маха фолиото и се допичат за още 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2015
Вкусни и лесни. Браво!
7.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2015
Станаха чудни.Вече само така ги правя дори и днес това ще е вечерята
6.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
Превъзходни сарми станаха!
5.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2014
Наистина е много вкусно. Полях ги с класическия сос “Бешамел” и станаха екстра.
4.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2014
много вкусни станаха,опитайте и Вие
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта