Печени сини сливи с вино и канела

Дата: 13.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг сини сливи
4 с. л. кафява захар
4 с. л. краве масло
1 ч. ч. червено десертно вино (марсала)
1/4 ч. ч. сухо бяло вино
1 ч. л. канела
краве масло за намазване
сладолед или разбита сметана за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Печени сини сливи с  вино и канела
Сливите се разрязват надве и костилките се отстраняват. Подреждат се в намазнена тава с меката част нагоре.

 


2
Печени сини сливи с  вино и канела 2
Върху всяка слива се поставя малко парче масло и се поръсва със захар.  Наливат се двата вида вино и се поръсва с канелата.

 


3
Печени сини сливи с  вино и канела 3
Сливите се пекат покрити с фолио за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, след това се пекат още 30 минути без фолио.

 


4
Печени сини сливи с  вино и канела 4
По желание се поднасят с топка сладолед или разбита сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


276 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта