Печени тиквички

Дата: 28.05.2010
Източник: Татяна Иванова
ТИТЛА: Чирак
Печени тиквички
 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 връзка копър
1 връзка магданоз
2 глави пресен чесън
2 глави зелен лук
250-300 г настъргани домати
брашно за овалване на тивкичките
няколко щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се нарязват (надлъжно или напречно). След това се осоляват и се оставят да престоят 10 минути.
2
Изцеждат се и се овалват в брашно. След това се поставят керемидообразно наредени в тава.
3
Запичат се леко във фурната до порозовяване.
4
Заливат се отгоре с настърганите домати и се поръсват с нарязаните копър, чесън, магданоз и лук.
5
Тиквичките отново се запичат заедно със заливката.
6
Печени тиквички 6След като са готови могат да се поднесат с кисело мляко и счукан чесън по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2015
В подмазана тавичка нареждам поръсените с брашно колелца тиквички, отгоре ги напръсквам с мазнина/зехтин или олио / и ги запичам на 220 градуса. Приготвям сос от заквасена сметана (кисело мляко) с копър и чесън по желание. Стават страхотни!
5.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
според мен трябва да има мазнина.Импровизирам:може да се сложи преди печенето,а може с мазнина да се задуши лука и доматите преди да се залеят тиквичките. Може би ще стане добре. Когато ги направя ще ви кажа.
4.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Хич никаква мазнина ли не се слага?
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
бързо и лесно
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
страхдтнс са.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта