Печени във вино ябълки с млечен сос

Дата: 18.11.2011
Източник: Бон Апети
Печени във вино ябълки с млечен сос
 
Необходими продукти:
4 ябълки “Златна превъзходна”
50 г захар
400 мл бяло вино
1 пръчка канела
1 шушулка ванилия
за плънката:
50 г краве масло
100 г захар
1/2 ч. л. сок от прясно настърган джинджифил
за соса:
200 г цедено кисело мляко
2 с. л. мед
1/4 ч. л. настърган звезден анасон
2 щипки канела

Начин на приготвяне:
1
Печени във вино ябълки с млечен сос
Продуктите за плънката се смесват и разбъркват. Виното се слага в касерола на котлона и се оставя да се редуцира наполовина, заедно със захарта, канелата и ванилията.


2
Печени във вино ябълки с млечен сос  2
Ябълките се измиват и семките се избушват. Крайчетата на сърцевината се запазват,защото с тях се запушва отвора отдолу, за да не изтича сместа.


3
Печени във вино ябълки с млечен сос  3
Пълнят се с маслената смес и се слагат в тава заедно с редуцираното вино. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.

 


4
Печени във вино ябълки с млечен сос  4
Киселото мляко се смесва с меда, анасона и канелата.


5
Печени във вино ябълки с млечен сос  5
Ябълките се гарнират с млякото и се поднасят.





 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
въпреки че не обичам печени ябълки, тези станаха просто уникални. Благодаря ви за чудесните рецепти
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


350 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта