Печени ябълки по тракийски

Дата: 09.06.2010
Източник: Бон Апети
Печени ябълки по тракийски
 
Необходими продукти:
5 ябълки
1 ч. ч. захар
1/2–1 ч. л. канела
50–100 г краве масло
смлени орехови ядки за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълките внимателно се издълбават и семките се отстраняват така, че в средата да се получи равномерен отвор. Една от ябълките се обелва и се нарязва на малки кубчета, с които се запушва едната страна на всяка от останалите почистени ябълки.
2
Захарта и канелата се слагат в купичка и се разбъркват. Ябълките се пълнят със сместа, подреждат се в малка тава и върху всяка се слага по парченце масло.
3
В тавата се наливат 1–2 пръста вода и се покрива с фолио. Ябълките се пекат около 30 минути на температура 180 градуса. Поднасят се поръсени с ореховите ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта