Печени зеленчуци

Дата: 25.06.2002
Източник: Бон Апети
Печени зеленчуци
 
Необходими продукти:
200 г гъби
магданоз
1 ч. л. босилек
1 с. л. оцет
4 с. л. олио
2 скилидки чесън
4-5 домата
1 ч. л. сух риган
1/2 к. ч. олио
сок от 1/2 лимон
2 скилидки чесън
2 клонки мащерка
2 глави лук
3 патладжана
4 чушки
4 тиквички
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Печени зеленчуциПатладжаните и тиквичките се нарязват на филии от по 1 см, чушките - на половини, гъбите - на ивички. Продуктите за маринатата се смесват в купа и се разбъркват до получаване на еднородна смес.
2
Печени зеленчуци 2Зеленчуците се слагат в тава, заливат се с маринатата и се оставят да отлежат 10-15 минути. След това се пекат на скара по 5-10 минути от всяка страна.
3
Печени зеленчуци 3Сосът се приготвя, като доматите се настъргват на едро ренде. Подправят се със сол, оцет, олио, ситно нарязан магданоз, счукан чесън и босилек. Разбърква се хубаво. Зеленчуците се заливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта