Печено агнешко с бяло вино

Дата: 01.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка (около 1,5 кг)
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
50 мл зехтин
2 с. л. бял винен оцет
2 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печено агнешко с бяло вино
Чесънът и единият стрък розмарин се нарязват наситно. В месото се правят дълбоки разрези. Поставя се в тава, залива се със зехтина, овкусява се с чесъна, розмарина, сол и черен пипер. Със сол и черен пипер се овкусява и от долната страна. Пече се за 3 часа и 30 минути в загрята на 150 градуса фурна, като периодично се залива със соса от печенето.

 


2
Печено агнешко с бяло вино 2
Когато месото е почти готово, се залива с виното и оцета и се допича на 220 градуса за 10 минути.

 


3
Печено агнешко с бяло вино 3
Поднася се със соса от печенето и стрък розмарин за украса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта