Печено агнешко с пресни картофи

Дата: 16.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут
1,5 кг пресни картофи (дребни)
2 с. л. светъл соев сос
100 г краве масло
2 с. л. мед
5 скилидки чесън
3 клонки розмарин
1 ч. л. пипер меланж
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печено агнешко с пресни картофиВърху агнешкия бут се правят не много дълбоки прорези.
2
Печено агнешко с пресни картофи 2Стритият на паста чесън се смесва с малко сол, соевия сос, меда, 80 г от маслото, една наситнена клонка розмарин и пипера и се разбърква добре.
3
Печено агнешко с пресни картофи 3Картофите се нареждат в тавата за печене и се овкусяват с останалото разтопено масло и сол.
4
Печено агнешко с пресни картофи 4Агнешкото се намазва добре от всички страни с ароматната смес и се поставя върху картофите, наливат се 150 мл вода и се слагат останалите клонки розмарин.
5
Печено агнешко с пресни картофи 5Ястието се пече в загрята на 160 градуса фурна за 2 часа до готовност на месото.

6
Печено агнешко с пресни картофи 6Ако желаете да се получи коричка, през последните 15 минути, градусите може да се повишат на 220.




Съвет:
По желание вместо вода може да сложите светла бира.
Подобни рецепти:
Коментари (21)
21.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2016
Страхотна рецепта! Цялата тава изчезна преди да успея да я снимам - това е показателно. Аз обаче първоначално покрих тавата с фолио и пекох 3 часа, а после махнах фолиото, за да се получи коричка. Страхотно!
20.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2016
Получи се невероятно вкусно, крехко и сочно!!!
19.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2015
Страхотна рецепта!
18.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Лесна и вкусна! Само дето сега нмапресни картофи, но пак е много вкусно.
17.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2014
Агнешкото стана много крехко, всички вкъщи си облизаха пръстите! Определено ще го сготвя пак.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


273 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта