Печено брюкселско зеле

Дата: 11.02.2013
Източник: Бон Апети
Печено брюкселско зеле
 
Необходими продукти:
800 г замразено брюкселско зеле
3 с. л. балсамов оцет
3 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печено брюкселско зеле
Брюкселското зеле се почиства от външните листа, измива се и се разрязва надве.

 


2
Печено брюкселско зеле  2
Подправя се със сол и черен пипер, поръсва се с настърганата лимонова кора, наливат се балсамов оцет, зехтинът и разтопеното масло.

 

 


3
Печено брюкселско зеле  3
Прехвърля се в тава и се пече в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути. После се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Крем, ние използвахме светъл балсамов оцет.
5.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
а какъв е оцета тъмен или бял?
4.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Поръсих със сок от лимон и стана още по-хубаво ;)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2015
Страхотно, вкусно !!!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Страшно вкусно! Макар че забравих лимоновата кора, пропуснах и черния пипер май... Чудесният вкус идва от балсамовия оцет и масълцето според мен. Горещо препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта