Печено филе от елен в сос "Трюфел"

Дата: 26.12.2008
Източник: Бон Апети
Печено филе от елен в сос
 
Необходими продукти:
200 г филе от елен
тестена решетка от горчица, брашно и яйце
картофен огретен с ябълки
1 ч. л. пюре от трюфел
2 с. л. зехтин от трюфел
100 мл редуциран сос "Демиглас"
черен пипер и сол на вкус
1 стрък целина
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка магданоз
2-3 с. л. захар
3-4 стръка див лук
4-5 с. л. зехтин
2 круши
100 мл вино "Порто"
100 г задушен пачи крак
стрък целина за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Печено филе от елен в сос Крушите се обелват, почистват се от дръжките, карамелизират се със захарта и се слагат в тиган с вино "Порто".
2
Печено филе от елен в сос Сосът "Демиглас" се смесва със зехтина от трюфел и пюрето от трюфел и се вари няколко минути (до сгъстяване).
3
Печено филе от елен в сос Филето от елен се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в зехтин 8-10 минути.
4
Печено филе от елен в сос Пачият крак се сотира с нарязани надребно целина, магданоз и див лук.
5
Печено филе от елен в сос Изпеченото филе се поднася гарнирано с круша, гъби, картофен огретен, решетка от тесто и стрък целина, като се залива със сос от трюфели.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


325 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта