Печено месо със зеленчуков винегрет

Може да се приготви и с пилешко или пуешко месо
Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2012
Печено месо със зеленчуков винегрет
 
Необходими продукти:
1,2 кг свинско контрафиле
1/2 ч. л. сух чесън
1 с. л. сух магданоз
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. лют пушен червен пипер
1/2 ч. л. сух кориандър
2 с. л. мед
2 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
сол и пипер меланж на вкус

за винегрета:
1 голям картоф
2 големи моркова
1/2 голям домат
1 ч. л. дижонска горчица
сокът и кората от 1 лайм
100 мл зеленчуков бульон
1 с. л. бял винен оцет
1/2 ч. л. захар
4 с. л. зехтин
сол и пипер меланж на вкус
2 стръка прясна мащерка за декорация


Начин на приготвяне:
1
Печено месо със зеленчуков винегрет

Месото се обезципява. Запържва се в сгорещените масло и зехтин до златисто, от всички страни.

 


2
Печено месо със зеленчуков винегрет 2

После се намазва с меда и се овалва в предварително смесените сухи подправки – чесън, магданоз, кориандър, кимион, магданоз и лют пипер.

 


3
Печено месо със зеленчуков винегрет 3

Поставя се на метална решетка, върху тавичка и се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 2 часа.

 


4
Печено месо със зеленчуков винегрет 4

Картофът и морковите се обелват и се сваряват на пара.

 


5
Печено месо със зеленчуков винегрет 5

Картофът се намачква още топъл на пюре и се смесва с горчицата, сокът и настърганата кора от лайм, оцета, захарта, зехтина, сол и пипер меланж. Накрая се прибавят морковите, нарязани на дребни кубчета и домата – обелен, почистен от семките и също нарязан на много ситни кубчета.

 


6
Печено месо със зеленчуков винегрет 6

Месото се изважда от фурната, оставя се да почине за кратко и се нарязва на резени. Украсява се с пресни билки и се поднася със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: