Печено месо със зеленчуков винегрет

Дата: 28.05.2012
Източник: Бон Апети
Печено месо със зеленчуков винегрет
 
Необходими продукти:
1,2 кг свинско контрафиле
1/2 ч. л. сух чесън
1 с. л. сух магданоз
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. лют пушен червен пипер
1/2 ч. л. сух кориандър
2 с. л. мед
2 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
сол и пипер меланж на вкус
за винегрета:
1 голям картоф
2 големи моркова
1/2 голям домат
1 ч. л. дижонска горчица
сокът и кората от 1 лайм
100 мл зеленчуков бульон
1 с. л. бял винен оцет
1/2 ч. л. захар
4 с. л. зехтин
сол и пипер меланж на вкус
2 стръка прясна мащерка за декорация
 

Начин на приготвяне:
1
Печено месо със зеленчуков винегрет
Месото се обезципява. Запържва се в сгорещените масло и зехтин до златисто, от всички страни.

 


2
Печено месо със зеленчуков винегрет 2
После се намазва с меда и се овалва в предварително смесените сухи подправки – чесън, магданоз, кориандър, кимион, магданоз и лют пипер.

 


3
Печено месо със зеленчуков винегрет 3
Поставя се на метална решетка, върху тавичка и се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 2 часа.

 


4
Печено месо със зеленчуков винегрет 4
Картофът и морковите се обелват и се сваряват на пара.

 


5
Печено месо със зеленчуков винегрет 5
Картофът се намачква още топъл на пюре и се смесва с горчицата, сокът и настърганата кора от лайм, оцета, захарта, зехтина, сол и пипер меланж. Накрая се прибавят морковите, нарязани на дребни кубчета и домата – обелен, почистен от семките и също нарязан на много ситни кубчета.

 


6
Печено месо със зеленчуков винегрет 6
Месото се изважда от фурната, оставя се да почине за кратко и се нарязва на резени. Украсява се с пресни билки и се поднася със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта