Печено пиле с бира

Дата: 10.08.2012
Източник: Бон Апети
Печено пиле с бира
 
Необходими продукти:
1 пиле
150 г краве масло
3–4 стръка мащерка
1/3 връзка див лук
кората от 1 лимон
500 мл бира
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печено пиле с бира
Пилето се измива и се подсушава. Кожата се отделя от месото с пръсти.


2
Печено пиле с бира 2
100 г от маслото (оставено на стайна температура), се разбърква с наситнения див лук, мащерката и настърганата кора от лимона.


3
Печено пиле с бира 3
Между кожата на пилето и месото се намазва от маслената смес.


4
Печено пиле с бира 4
Пилето се слага в тава със скара, облива се с половината от бирата и се овкусява със сол и черен пипер. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор, за 1 час и 30 минути. На всеки 15–20 минути се отвива и се маже със останалите масло и бира, предварително смесени. Сосът от печенето се сервира в купичка с пилето.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2015
Получи се сочно и ароматно пиле !!! Използвах соса от печенето, като прибавих към него сметана и горчица.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Мерси, Бистра! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Пилето стана фантастично! получих много комплименти, които предавам на вас :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта