Печено пиле с микс от провансалски подправки

Дата: 12.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
2 скилидки чесън
30 мл зехтин
1/2 ч. л. семе от копър
1/4 ч. л. розмарин
1/2 ч. л. майорана
1/4 ч. л. босилек
1/2 ч. л. риган
1 щипка лавандула
1 ч. л. морска сол
за гарнитурата:
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 домата
2 големи глави червен лук
2 скилидки чесън
30 мл зехтин
20 мл оцет
1 връзка магданоз
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печено пиле с микс от провансалски подправкиПодправките се стриват в хаванче. Прибавя се чесънът и се стрива отново. Налива се зехтинът и се разбърква добре.

2
Печено пиле с микс от провансалски подправки 2От пилето се изрязват капачетата от бутчетата, тънката част на крилата, както и жлезата от трътката. Намазва се хубаво с ароматната смес – отвътре и отвън.

3
Печено пиле с микс от провансалски подправки 3Пилето се слага с гърба надолу в съд с дебело дъно на котлона. Оставя се да се запече. После се премества в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Пече се за 45 минути.

4
Печено пиле с микс от провансалски подправки 4Чушките се почистват и се нарязват на жулиен. Лукът се нарязва на полумесеци. Зеленчуците се смесват в купа, посоляват се и се намачкват добре с ръце. Прибавя се наситненият чесън. Сипва се оцетът, съдът се завива и се прибира в хладилник за 20 минути.

5
Печено пиле с микс от провансалски подправки 5Доматите се нарязват на кубчета, магданозът се наситнява. Добавят се в съда с останалите зеленчуци. Полива се зехтина и се разбърква.

6
Печено пиле с микс от провансалски подправки 6Когато пилето е готово се нарязва на парчета и се поднася със салатата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


336 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта