Печено пилешко филе по средиземноморски

В това ясие има всичко, с което може да се похвали италианската кухня – месо без мазнини, босилек, моцарела, зрели домати и зехтин
Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2013
Печено пилешко филе по средиземноморски
 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
100 г сирене „Моцарела”
4 листа босилек
2 скилидки чесън
2 средно големи розови домата
50 мл бяло вино
50 г сирене „Пармезан”
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено пилешко филе по средиземноморски

Пилешкото филе се нарязва като пеперуда и се овкусява със сол и черен пипер.

 


2
Печено пилешко филе по средиземноморски 2

В средата на всяко се поставя по един лист босилек и резен моцарела. Завива се стегнато руло.

 


3
Печено пилешко филе по средиземноморски 3

Зехтинът се загрява, овкусява се с целите скилидки чесън за кратко и след това те се изваждат. Слагат се филетата и се запечатват от всички страни, до златисто. Изваждат се и се прехвърлят в тава.
 

4
Печено пилешко филе по средиземноморски 4

Зехтинът от пърженето се гаси с бялото вино и сосът се слага в тавата при месото.


 

5
Печено пилешко филе по средиземноморски 5

Прибавят се доматите, нарязани на едри кубчета и се поръсва с настъргания пармезан. Пече се в загрята на 240 градуса фурна, на грил програма, за около 5 минути (aко сте нарязали пилето на по-дебели парчета, запечете във фурната на 220 градуса, за около 6 минути.)


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Много вкусна и свежа рецепта! Благодаря че я споделихте с нас! Аз използвах чери домати, разрязани на половинки. Изглегда ми по-красиво и средиземноморско :-)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2013
Филето с моцарелата е идеално!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много вкусно и лесно :) Пробвайте и нчма да съжалявате :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: