Печено сирене със смокини

Дата: 06.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пресни смокини
500 г сирене „Фета“
4 стръка мащерка
4 филии пълнозърнест хляб за тост
за соса:
150 г мед
1/2 ч. ч. вода
2 стръка мащерка
 

Начин на приготвяне:
1
Печено сирене със смокиниМедът се сипва в касерола заедно с водата и листенцата мащерка (за соса). Сместа се вари до получаването на гъст сироп. Прибавят се смокините, нарязани на лодки. Оставя се на умерен огън за 10–15 минути и след това се охлажда.

2
Печено сирене със смокини 2Сиренето се нарязва на филии с дебелина 2 см, поставя се в купички за брюле и се поръсва с листата от мащерката. Пече се за 10–15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

3
Печено сирене със смокини 3Сиренето се поднася топло, полято с плодовете и гарнирано с препечени филийки пълнозърнест хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта