Печено цвекло с козе сирене

Дата: 21.08.2012
Източник: Бон Апети
Печено цвекло с козе сирене
 
Необходими продукти:
1 кг червено цвекло (малки глави)
500 г козе сирене
4–5 скилидки чесън
1 портокал
5–6 с. л. мед
300 мл балсамов оцет
100 мл зехтин
4–5 стръка мащерка
4–5 листа мента
зехтин за поръсване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печено цвекло с козе сирене
Цвеклото се измива и се слага в алуминиево фолио. Поръсва  се със сол и черен пипер и се залива със зехтин. Прибавя се смачкания чесън и мащерка.


2
Печено цвекло с козе сирене 2
Завива се добре и се слага в съд с малко вода и се пече на 150 градуса за 3–4 часа.


3
Печено цвекло с козе сирене 3
След това фолиото се отстранява и цвеклото се обелва. Нарязва се във форма по желание.


4
Печено цвекло с козе сирене 4
Балсамовият оцет се сипва в касарола, добавя се меда, малко от настърганата кора на портокала, сокът му и се редуцира.


5
Печено цвекло с козе сирене 5
Козето сирене се запича на сух тиган от двете страни.


6
Печено цвекло с козе сирене 6
Сервира се заедно с цвеклото. Отгоре се поръсва от редуцирания сос и малко зехтин. Украсява се с листенца мента.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Ммм..., звучи доста вкусно..... !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта