Печурки "Уелингтън"

Дата: 06.04.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г печурки
500 г спанак
200 г гъши пастет
1 лист бутертесто
2 стръка пресен лук
2-3 шепи сушени гъби
2 с. л. зехтин
1 с. л. заквасена сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Печурки Печурките се нарязват на филийки, лукът – наситно. Запържват се в предварително загретия зехтин, след това се оставят да се охладят.
2
Печурки Спанакът се залива с вряла вода, престоява 1 минута и се охлажда в леденостудена вода. След това се отцежда добре и се смила заедно със заквасената сметана. Отделно се смилат сушените гъби.
3
Печурки Листът бутертесто се намазва с пастета, като отстрани се оставят непокрити ивици с дебелина един пръст. В единия край на листа се слагат запържените печурки и се посоляват. До тях се разпределя спанакът и всичко се поръсва със смлените сушени гъби.
4
Печурки Ненамазаната част на листа се загъва, така че да се оформи ръб, който не позволява на плънката да протече при печенето. Бутертестото се навива на руло и се поставя в тава. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 25 минути (до златисто).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


359 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта