Песто „Дженовезе”

Дата: 30.05.2011
Източник: Бон Апети
Песто „Дженовезе”
 
Необходими продукти:
200 г босилек
30 г кедрови ядки
3 скилидки чесън
200 мл зехтин „Екстра върджън“
сокът от 1/2 лимон
30 г сирене „Пармезан“
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Песто „Дженовезе”
Босилекът, кедровите ядки и чесънът се поставят в подходящ съд, наливат се 150 мл от зехтина и се пасира. Прибавят се сокът от лимона, настърганият пармезан и се овкусява със сол на вкус.


2
Песто „Дженовезе” 2
Сместа се изсипва в буркан, налива се останалият зехтин и се затваря. Съхранява се в хладилник.


 


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Светла, вместо кедрови ядки може да използваш бадеми или слънчогледови семки.
5.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2016
Здравейте! Някой знае ли каква е трайността на така приготвения сос при съхранение в хладилник?
4.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2015
страхотно песто :)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2014
Страхотно се получи ;-)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Много обичам този сос,но съм го яла само в ресторант!Искам да го направя,но се оказва малко трудно да намеря кедрови ядки, може ли да използвам други например бадеми?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


354 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта