Пикантна супа с боб и царевица

Ще се изненадате приятно колко много й отива авокадо
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви червен боб (по 400 г всяка)
2 консерви царевица (по 400 г всяка)
1/2 авокадо
2 домата
3 зелени чушки
1 глава лук
6 скилидки чесън
1 ½ ч. л. кимион на зърна
3 с. л. олио
500 мл зеленчуков бульон
1/4 връзка магданоз
2 с. л. зехтин "Екстра върджин"
1 с. л. винен оцет


Начин на приготвяне:
1
Пикантна супа с боб и царевица
Лукът, чесънът и 2 от зелените чушки се почистват и се нарязват наситно. Доматите се режат на четири. Сърцевината се използва за супата, а месестата част се отделя за салцата.
2
Пикантна супа с боб и царевица 2
Кимионът се запича в сух съд, след това се счуква в хаванче.
3
Пикантна супа с боб и царевица 3
В тенджера се сгорещява олиото и в него се запържват чушките, лукът и чесънът. Сипва се кимионът и се разбърква. Щом се запържат, се добавя едната консерва боб заедно с течността, сърцевината от доматите и се налива бульонът.
4
Пикантна супа с боб и царевица 4
Оставя се да кипне и да се сварят зеленчуците. Дърпа се от огъня и се пасира. Отново се слага на огъня, сипва се другата консерва боб с течността и отцедената царевицата. Овкусява се с лют пушен пипер, сол и черен пипер на вкус. Щом кипне, е готова.
5
Пикантна супа с боб и царевица 5
Третата чушка, твърдата част от доматите и авокадото се почистват и се нарязват на кубчета. Магданозът се наситнява. Овкусяват се със сол, зехтин и оцет.
6
Пикантна супа с боб и царевица 6
Супата се поднася с така приготвената салца.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2014
Супата е много хубава но аз сложих малко още мляно чили за повече пикантен вкус. Аз си я направих също с червен боб който аз си сварих предварително. Според мен става по добре ако боба си го приготвиш ти.
2.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2013
Много лесна за готвене и вкусна супа.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2014
Супата е страхотна препоръчвам я на всеки който обича такъв тип супи
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: