Пикантни кисели краставички

Идеалното мезе
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2,4 кг големи корнишони
1 пакет пикантна консервираща добавка
1 глава чесън
50 г корен джинджифил
300 мл бял винен оцет (6% или 9%)
150 г захар
50 г морска сол
1,75 л вода
1 с. л. пипер меланж на зърна

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пикантни кисели краставички
Корнишоните се измиват, почистват се и се нарязват на четири по дължина. Джинджифилът се обелва и се реже на тънки шайби. Чесънът се обелва.
2
Пикантни кисели краставички 2
В съд се загряват 1,75 л вода, захарта, оцетът, консервиращата добавка и солта, и се готви около 5 минути, при непрекъснато бъркане.
3
Пикантни кисели краставички 3
В големи буркани се разпределят чесънът, джинджифилът, зърна пипер и краставичките, заливат се с маринатата и се затварят добре.
4
Пикантни кисели краставички 4
Готови са за консумация след една седмица.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2014
Невероятна! Благодря за рецептата!
2.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2014
Аз не прибавям консервираща подправка. И моите количества на сол и оцет са различни. За пикантност прибавям люта чушка.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2014
Подобни краставички (с оцет) могат да се купят във всеки магазин, и да си призная не виждам интерес да си ги приготвяме у дома... За мен най-добра си остава класическата българска рецепта на кисела краставичка с млечно-кисела ферментация, която съдържа полезни за стомашно-чревния тракт бактерии. Не само вкусът е далеч по-приятен, но притежават и здравословен ефект сравним с този при консумация на естествено кисело мляко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: