Пикантни шоколадови бисквити

Любопитна кулинарна провокация за смелите експериментатори в кухнята
Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г черен шоколад
100 г краве масло (на стайна температура)
150 г захар
1 яйце
1 с. л. медена горчица
250 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. канела



Начин на приготвяне:
1
Пикантни шоколадови бисквити
Шоколадът се разтопява на водна баня.
2
Пикантни шоколадови бисквити 2
Маслото и захарта се разбиват с миксер.
3
Пикантни шоколадови бисквити 3
Добавя се яйцето и пак се разбива.
4
Пикантни шоколадови бисквити 4
Сипват се разтопеният шоколад и горчицата и отново се разбива.
5
Пикантни шоколадови бисквити 5
Брашното се смесва с канелата и бакпулвера и се прибавя към маслената смес.
6
Пикантни шоколадови бисквити 6
Разбърква се до хомогенизиране и с помощта на прозрачно фолио от сместа се оформят 2 фитила, които се прибират в хладилник за 2 часа.
7
Пикантни шоколадови бисквити 7
След това фитилите се нарязват на шайби.

8
Пикантни шоколадови бисквити 8
Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 10–12 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2017
Бисквитките станаха хрупкави и много ароматни!
8.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2015
Чудесни!
7.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2015
Нямах медена горчица и смесих чаена лъжичка мед с чаена лъжичка дижонска горчица.Станаха толкова хубави, че ги хапнаха за отрицателно време.Днес пак ще правя.
6.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2015
Рецептата е лесна и бърза ,трудно намерих медена горчица.Нямах миксер и импровизирах като разтопих маслото и бърках с тел-сместа се получи.Горещо препоръчвам да се използва тава с незалепващо покритие,както е казано в рецептата.Успех
5.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2015
Още са топлички, но вече ги опитах. Различен и много приятен вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


238 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: