Пикантни татарски кюфтенца

Дата: 16.12.2013
Източник: Дамяна
ТИТЛА: Експериментатор
Пикантни татарски кюфтенца
 
Необходими продукти:
500 г кайма
1 глава лук
1 скилидка чесън
100 г пушена сланинка
100 г настърган кашкавал
бял хляб 2 филийки
2 яйца
1/2 ч. л мащерка
чубрица
кимион
червен пипер
черен пипер
олио
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът, чесънът и сланината се нарязват на много ситно и се смесват с каймата. Филийките хляб се накисвам в малко топла вода, за да се размекнат. Добавят се към каймата, заедно с разбитите яйца. Овкусява се с подправките, омесва се добре и се оставя за 1 час в хладилника, за да се овкуси добре.

2
След това се намазва дъното на грил тиган с малко олио и се оставям на котлона, за да се загрее. Докато тиганът загрява, се оформят големи кюфтета. Взима се малко от настъргания кашкавал и се оформя топче, което се поставя в средата на едно кюфте. Овалва се добре с ръце и се притиска, за да се сплеска. Поставя се в загретия грил тиган и се пече по 3-4 минути от всяка страна. Сервират се горещи със салата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2013
пикантни татарски вкусотийки
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта