Пилаф с гъби

Дата: 31.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г дългозърнест ориз
500 г печурки
500 мл зеленчуков бульон
1 дафинов лист
1 стрък праз
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
за гремолатата:
кората от 1 лимон
2 скилидки чесън
1/2 връзка копър
 

Начин на приготвяне:
1
Пилаф с гъбиГъбите се обелват и се нарязват натънко, заедно с пънчетата
2
Пилаф с гъби 2Празът се обелва и се нарязва наситно.
3
Пилаф с гъби 3Запържва се в маслото.
4
Пилаф с гъби 4Добавят се гъбите и когато се запържат, се сипва измитият ориз и се разбърква.
5
Пилаф с гъби 5След една–две минути се налива бульонът и се овкусява със сол, черен пипер и дафиновия лист.
6
Пилаф с гъби 6Похлупва се и се готви 15 минути на слаб огън. Котлонът се изключва и ястието се оставя още 5–10 минути под капак.
7
Пилаф с гъби 7Гремолатата се приготвя като в купа се смесват настърганата лимонова кора, скълцаният чесън и наситненият копър.
8
Пилаф с гъби 8Пилафът се поднася с гремолатата.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
Аз го направих без гремолатата и стана чудесно :)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2014
Много приятна и лесна рецепта. Лимонът не трябва да е много голям, защото настърганата кора придава леко горчив вкус, когато е в повече.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2014
Страхотно.Само гремолатата не е за всеки вкус :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2014
Страхотно е, аз го ползвах като гарнитура за пилешки бутчета с лимон.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта