Пилаф "Султан Рашид"

Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2008
Пилаф
 
Необходими продукти:
250-300 г телешка кайма
50 г краве масло
2 ч. ч. ориз
1 филия хляб
1/2 глава лук
2-3 стръка магданоз
2 ч. л. сол
черен пипер на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
2-3 домата
сол и захар


Начин на приготвяне:
1
Пилаф
Почистеният ориз се залива с вряла вода и се оставя да кисне, докато водата изстине.
2
Пилаф
Изплаква се добре и се пържи на умерен огън в маслото около 5 минути.
3
Пилаф
Прибавят се 3 ч. ч. вряла вода и сол. Оставя се да ври до кулинарна готовност.
4
Пилаф
Лукът и магданозът се нарязват наситно и се смесват с каймата. Добавят се солта, черният пипер и накиснатата и отцедена филия хляб.
5
Пилаф
Разбърква се добре и се омесват малки точета, които се овалват в брашно и се изпържват.
6
Пилаф
Доматите се обелват предварително (по желание) и се нарязват на кубчета. Запържват се около 10 минути под капак в мазнината от кюфтетата, като се поръсват със сол и захар.
7
Пилаф
Връщат се кюфтетата и се налива малко вряла вода. Ястието се вари около 5 минути и се оттегля от огъня.
8
Пилаф
Свареният ориз се поставя в порционна чиния и върху него като коронка се сервира доматеният сос с кюфтетата. Пилафът се поръсва с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: