Пиле а ла "Кинг"

Дата: 10.07.2002
Източник: Бон Апети
Пиле а ла
 
Необходими продукти:
500-600 г пилешки гърди
1 в. ч. шери (или червено вино)
1 зелена чушка
30 г масло
150 г течна сметана
300 г печурки
сол
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. лимонов сок
1 ч. ч. пилешки бульон
1/2 глава настърган лук
1 глава лук
1 клонка целина
1 морков
1 жълтък
1 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле а ла Гърдите се варят със сол, целина, разрязани на две лук и морков. След като стане готово, месото се накъсва на ивички, а бульонът се прецежда.
2
Пиле а ла Чушката се нарязва на фини ивички, шапките на гъбите - на парчета. Запържват се в силно загрято масло и олио за 3-4 минути.
3
Пиле а ла Поръсва се с брашно и се разрежда с вино. Щом сосът се сгъсти, се посолява и се добавя сметаната. Разбърква се и се оттегля от котлона.
4
Пиле а ла Прибавят се настърган лук, сол, червен пипер и лимонов сок. При непрекъснато бъркане застройката се разрежда с прецедния бульон. Внимателно се прибавя към зеленчуците. След това месото се прибавя към соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта