Пиле а ла "Кинг"

Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2002
Пиле а ла
 
Необходими продукти:
500-600 г пилешки гърди
1 жълтък
1 морков
1 клонка целина
1 глава лук
1/2 глава настърган лук
1 ч. ч. пилешки бульон
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. червен пипер
сол
300 г печурки
150 г течна сметана
30 г масло
1 зелена чушка
1 в. ч. шери (или червено вино)
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Пиле а ла
Гърдите се варят със сол, целина, разрязани на две лук и морков. След като стане готово, месото се накъсва на ивички, а бульонът се прецежда.
2
Пиле а ла
Чушката се нарязва на фини ивички, шапките на гъбите - на парчета. Запържват се в силно загрято масло и олио за 3-4 минути.
3
Пиле а ла
Поръсва се с брашно и се разрежда с вино. Щом сосът се сгъсти, се посолява и се добавя сметаната. Разбърква се и се оттегля от котлона.
4
Пиле а ла
Прибавят се настърган лук, сол, червен пипер и лимонов сок. При непрекъснато бъркане застройката се разрежда с прецедния бульон. Внимателно се прибавя към зеленчуците. След това месото се прибавя към соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: