Пиле „Арабска нощ“

Дата: 27.03.2009
Източник: Бон Апети
Пиле „Арабска нощ“
 
Необходими продукти:
250 г пилешко филе
2-3 резена портокал
1 връзка пържен магданоз
50 г синьо сирене
200 мл готварска сметана
2 с. л. зехтин
50 г спанак
100 г картофи
сол и черен пипер на вкус
20 г бадеми
20 г стафиди
50 г пармезан
50 г бекон
балсамова редукция за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле „Арабска нощ“В пилешко филе се прави разрез така, че да се оформи „джоб“, който се пълни с бекон, бадеми и стафиди.
2
Пиле „Арабска нощ“ 2Месото се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в тиган. След това се поръсва с пармезан и се запича във фурна за няколко минути.
3
Пиле „Арабска нощ“ 3Спанакът се бланшира в тенджера с вряща вода, след това се охлажда, отцежда се и се накъсва в купа.
4
Пиле „Арабска нощ“ 4Сварените и обелени картофи се нарязват на едри пачета и се запържват в малко зехтин, като се намачкват.
5
Пиле „Арабска нощ“ 5Прибавя се спанакът, сипва се още малко зехтин, намачква се и се сваля от котлона.
6
Пиле „Арабска нощ“ 6Синьото сирене се настъргва, залива се със сметаната и се загрява, като се бърка, докато се сгъсти.
7
Пиле „Арабска нощ“ 7От картофената смес с помощта на ринг се оформят канапета. Върху тях се слага пилешкото месо и се полива обилно със соса.
8
Пиле „Арабска нощ“ 8Порцията се украсява с пържен магданоз, тънки резени портокал и балсамова редукция.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта