Пиле „Диван“

Богато и засищащо
Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
500 г броколи
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
200 мл пилешки бульон
200 мл прясно мляко
150 г заквасена сметана
80 г сирене „Пармезан”
1/4 ч. л. настъргано индийско орехче
олио за намазване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле „Диван“
Пилешките гърди се мажат с олио, овкусяват се със сол и черен пипер и се готвят от двете страни в сух, сгорещен тиган.
2
Пиле „Диван“ 2
Изваждат се и се нарязват на кубчета.
3
Пиле „Диван“ 3
Броколите се нарязват и се бланшират във вряща подсолена вода. След това се шокират с леденостудена вода и се отцеждат.
4
Пиле „Диван“ 4
Брашното се запържва в маслото. Налива се бульонът и се бърка, докато се сгъсти. Сипва се млякото и се готви на умерен огън, докато сосът се сгъсти.
5
Пиле „Диван“ 5
Съдът се дърпа от котлона, добавя се половината настърган пармезан и се разбърква добре, за да се разтвори сиренето.
6
Пиле „Диван“ 6
Слага се сметаната, разбърква се отново и се овкусява със сол и индийското орехче.
7
Пиле „Диван“ 7
Броколите и пилешкото месо се разпределят в намазана с олио тава за печене.

8
Пиле „Диван“ 8
Заливат се със соса и се поръсват с останалия настърган пармезан. Ястието се пече около 20 минути в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор. По желание се сервира със сварен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2015
Прекрасно ястие! Ще го приготвя отново.
5.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2015
Вкусно и лесно! Препоръчвам :)
4.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2015
Много вкусно и бързо за приготвяне :)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Много вкусна рецепта! Препоръчвам на всеки да я пробва! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2015
Бърза и вкусна рецепта! Взето ориз за гарнитура,аз прибавих в тавата, сварени и нарязани на кубчета картофи.Получи се страхотно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: