Пиле "Дженовезе"

Дата: 27.04.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
30 г моцарела
1 домат
1/2 - 1 тиквичка
2 с. л. балсамов оцет
2 с. л. мед
5-6 ч. л. песто "Дженовезе"
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле Медът и балсамовият оцет се сипват в тенджерка и се загряват, докато сместа се уплътни.
2
Пиле Пилешките гърди се почистват от сланинките, нарязват се на две половини и се посоляват.
3
Пиле Тиквичката се нарязва на филийки.
4
Пиле Доматът се нарязва на шайби.
5
Пиле Месото и зеленчуците се пекат на скара по 4-5 минути от всяка страна.
6
Пиле В почти готовите пилешки гърди се прави напречен разрез и в него се поставя нарязаната на тънки филийки моцарела. Запичат се за 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
7
Пиле В подходяща чиния се оформя канапе от запечените ивици тиквичка и върху него се нареждат шайбите домат.
8
Пиле Зеленчуците се поливат с песто "Дженовезе" и с редуцираните балсамов оцет и мед.
9
Пиле Отгоре се поставят изпечените пилешки гърди.
10
Пиле Върху месото се сипва от пестото и от заливката и порцията е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта