Пиле фрикасе по женевски

Жоро Владимиров приготвя ястие от швейцарската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
7-8 стръка магданоз
2-3 щипки розмарин
2 кубчета зеленчуков бульон
1 в. ч. бяло вино
60 г масло
3 глави лук
1 к. л. сух босилек
1 пиле
500 г картофи
60 г масло
15-20 г сушени манатарки
4 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
Пиле фрикасе по женевски
Пилето се нарязва на порционни парчета, лукът - на ивици.
2
Пиле фрикасе по женевски 2
Месото се поставя в купа, върху него се слага лукът, добавя се маслото и се поръсва с босилек.
3
Пиле фрикасе по женевски 3
Всичко се намачква добре и се оставя да престои 1/2 – 1 час.
4
Пиле фрикасе по женевски 4
Бульоните се стриват в тенджера и се заливат с 500 мл гореща вода. Налива се виното, кипва се и се оставя да поври.
5
Пиле фрикасе по женевски 5
След това се добавя маринованото пиле заедно с лука и се вари 40 минути.
6
Пиле фрикасе по женевски 6
Манатарките се заливат с гореща вода, изчаква се да набъбнат, след което се отцеждат от водата.
7
Пиле фрикасе по женевски 7
В тенджера се загряват 30 г масло и в него се запържват отцедените манатарки. Подправят се с нарязаните наситно чесън и магданоз.
8
Пиле фрикасе по женевски 8
Картофите се обелват и се нарязват на големи кубчета. Запържват се в останалото масло, като още в началото се поръсват с розмарин.
9
Пиле фрикасе по женевски 9
В единия край на дълбока тава се сипват задушените картофи. До тях се подреждат порциите пилешко и се покриват със задушения лук и гъбите.
10
Пиле фрикасе по женевски 10
Налива се малко от бульона на пилето и ястието се пече 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: